Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. november 21., péntek

Csokipohárka

Tegnap remek pohár alakú jégkockatartót vettem.


Most egy kicsit hideg van a jékockához, de valamit kellett vele csinálnom azonnal. Nem tudok nyárig várni vele :-)
Ezért aztán gőz fölött megolvasztottam 5 dkg diabetikus 70 %-os keserűcsokoládét, egy kiskanál narancsos olivaolajjal jól elkevertem, majd beletöltöttem a kis szilikonos tartóba, és betettem a hűtőbe. Amikor megkeményedett, kiszedtem a tartóból, és a mélyedést megtöltöttem narancslekvárral elkevert tejszínhabbal.
Jól néz ki, nem?

10 megjegyzés:

Rossamela 2008. november 21. 22:39  

De még milyen jól néz ki!

Névtelen,  2008. november 22. 0:36  

Könyörgöm áruld el, hol vetted!?
Krisztina

fakanal 2008. november 22. 7:28  

Engem is érdekelne, hol vetted ezt a Balvi jégkockatartót, és hogy volt-e ott esetleg más Balvi termék is? Egyébként tényleg remek ötlet, le a kalappal!

cukroskata 2008. november 22. 8:59  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Doctor Pepper 2008. november 22. 10:05  

szuperjó Kata! Köszi az ötletet!

cukroskata 2008. november 22. 11:54  

A
Stile Interio-ban a Westendben. Vettem még sótartót is, ami Grenadine
blogjában látható. Érdemes oda benézni, mindig lehet jó dolgokat találni.

Gubomano-Zsófi 2009. február 5. 15:04  

Szia Kata!
Engem az érdekelne, hogy hol lehet kapni 70%-os diabetikus csokoládét? Eddig nem nagyon láttam olyat amivel el tudom képzelni a sütést...

Köszönöm.
Zsófi

cukroskata 2009. február 5. 18:51  

Én a Pozsonyi úton a Manna ABC-ben vettem, 70 %-os diabetikus Valor csokoládét, de máshol is láttam már.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP