Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. október 27., hétfő

Fasírt zöldbabbal és tojással

Ceruzababot vettem a piacon. Mindig szerettem, de még sose főztem. Egy részét megcsináltam tejföllel, ahogy BeckZsu, a maradékot pedig felhasználtam a fasírthoz. Nagyon finom volt. A ceruzabab egyáltalán nem szálkás, csak a két végét kell levágni, és máris konyhakész.

Hozzávalók:

1/2 kg pulykacomb
1 tojás
1 zsemle
kevés tej a zsemle áztatásához
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 keménytojás
20 dkg ceruzabab
10 szelet bacon

A zsemlét tejbe áztattam, jól kinyomkodtam, a darálthússal, tojással, sóval, borssal, és a nagyon apróra vágott fokhagymával összegyúrtam. A zöldbabot sós vízben nem túl puhára főztem.

Alufóliára kiraktam egymás mellé a baconszeleteket, ráterítettem a darálthúskeveréket, ráfektettem a zöldbabot, majd a keménytojásokat, és a fólia segítségével a húst ráborítottam a tojásokra, és jól összenyomkodtam.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, és 180 fokon pirosra sütöttem.3 megjegyzés:

gabojsza 2008. október 28. 6:30  

Hmmm...kedvemre való látvány így kora reggel!:-)))

beckzsu 2008. október 28. 9:39  

Szia! Ha van kedved és időd játszani, nézz be hozzám! Köszönöm!

cukroskata 2008. október 30. 11:27  

Gabojsza, számítottam rá, hogy írni fogsz, tudom, hogy szereted az ilyeneket:-)
BeckZsu, köszönöm a kérdést, igyekszem :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP