Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. szeptember 24., szerda

Keresőszavak

Többen is közzétették mostanában a legérdekesebb keresőszavakat. Nem sorolom fel őket, mert félek, hogy valaki kimarad, de nekem is kedvem támadt megnézni, milyen keresőszavak alapján irányítja hozzám a gugli a nyájas olvasót. :-)

Íme egy pár keresőszó, amit én viccesnek találtam:

töltött paprika nagymama
ez olyan, mint a befőtt teszi el a nagymamát :-)
tojas le esik
gyakran ügyetlenkedem a konyhában, de hogy ezt a gugli is tudja...
alma hízlal
alma nem hizlal

minden, és mindennek az ellenkezője :-)
hogyan nevezzük az élet süteményét?
Hogyan?
20 zentimeter szöveg
Valaki lemérte? Szerintem több, mint 20 zentimetert írtam eddig :-)
" hány éves vagyok" "szüzesség"
??????????
az élet egy nagy cukor, csak meg kell tanulni
Hát lehet, de akkor sajnos én kimaradok az életből :-(

És végül, ha valaki meg tudná mondani, hogy mit jelent az alábbi keresőszó, és mit talált a gugli a blogban, amiért ide irányította a feltételezhetően nem magyar keresőt, nagyon örülnék. Izgatottan várom a megfejtéseket :-)

الكس العربي

6 megjegyzés:

Névtelen,  2008. szeptember 25. 13:10  

talán azt jelenti, hogy cukroskata :)

Déni 2008. szeptember 29. 18:01  

Az utolsó kifejezés jelentése: "a legjobb gasztroblog". Erre dobott ki téged a rendszer...:)
Ritkán írsz mostanában! Pedig minden nap várjuk az újabb recepteket!

cukroskata 2008. október 2. 20:18  

Köszönöm Déni, nagyon kedves vagy. :-) Keveset főztem mostanában, és elkapott egy rusnya influenza, azzal kűzdök, de az ilyen bíztató bejegyzés meghozza újra a kedvem az íráshoz :-)

Fecho 2008. október 10. 6:56  

Hmmm, furcsa... Az arabul irt kifejezés szabad forditásban úgy szól, hogy "arab Sanyi". Talán az aláirása lett volna? Az is lehet, hogy használtad valahol az "arab" szót és a googli ráakadt. Talán, ha majd újra errejár, fel fog mindannyiunkat világositani. :)
Különben én is szeretek erre járni...

cukroskata 2008. október 10. 13:24  

Köszönöm szépen Fecho, ez nagyon érdekes. Nem emlékszem, hogy használtam volna az arab szót, a Sanyi szót meg egészen biztos, hogy nem :-) Írj máskor is ha erre jársz!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP