Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. augusztus 12., kedd

Fagylalt, fagylalt, fagylalt.......

Amióta megvettem a fagyigépet állandóan csak rá gondolok, és csinálom a fagyikat. Kipróbáltam Chili & Vanília keserűcsokoládé- sorbetjét vagy szörbetjét?, nekem nagyon bejött.


Hozzávalók:

4 dkg holland kakaópor
10 dkg VALOR diabetikus keserűcsokoládé (70%)
1 teáskanál nescafé
1 teáskanál vaníliakivonat

Egy lábasban 2,5 dl vízben elkevertem a kakaóport, felforraltam, beletördeltem a csokoládét, és kevergetve sűrűre főztem Hozzáadtam további 2,5 dl vizet, és néhány percig főztem. Hozzáadtam a vaníliát, és hagytam kihűlni. Amikor jó hideg lett, beleöntöttem a fagyigépbe, és 15 perc alatt elkészült.


Finom, kesernyés, üdítő. Chili&Vanília cukrot is tett bele, de nekem nem hiányzott belőle.
2 megjegyzés:

Déni 2008. augusztus 12. 22:29  

Milyen fagyigéped van? Kb. egy hónapja vettem én is, Clatronic nevezetűt. Meglepő volt számomra, hogy szinte nem is volt választék. Az ismertebb, nevesebb márkák nem gyártanak ilyet, vagy csak itt Orosházán nem lehet kapni? Tulajdonképpen nagyon nem is mentem utána, úgy gondtam, ez nem egy bonyolult gépezet, hűteni-keverni talán bármelyik tud. Eddig bevált!

cukroskata 2008. augusztus 12. 22:42  

Én egy Bosch robotgépet vettem, ami pont úgy néz ki, mint a méregdrága Kenwood, de nem tudok rájönni, hogy az mivel jobb ennél. Szerintem tök jó, és hozzá vettem kiegészítőként a fagyigépet, de még csak ezt a három fagyit csináltam, amit gyorsan feltettem a blogra :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP