Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. június 12., csütörtök

Padlizsánkrém

Pár hete a zöldségesnél még árválkodott egy - két padlizsán. Annyira megsajnáltam szegényeket, hogy egyet hazavittem. Szépen megmostam, és sütőpapírral bélelt tepsire tettem, megszurkáltam villával és 220 fokos sütőben 25 percig sütöttem.
Kettévágtam, kikapartam a belsejét, összeturmixoltam sóval, borssal és egy pár apróra vágott újhagymával. Tettem bele egy kevés diétás majonézt, Gabojsza házi majonézzel készítette, de csak mert nem volt otthon bolti. Nekem volt :-) Jól összeturmixoltam az egészet. Éppen akkor elkészült a kenyerem is, ami szintén Gabojsza receptje alapján készült, és jól belakmároztam belőle. :-)6 megjegyzés:

gabojsza 2008. június 12. 12:34  

Most már tudom, miért csuklottam:-)))
Egészségedre!

anna 2008. június 12. 13:32  

meg jo h van gabojszank ^_^

cukroskata 2008. június 12. 16:24  

Köszi Gabojsza, remélem már nem csuklasz :-)
Ana, ha Gabojsza nem lenne, ki kéne találni :-)

anna 2008. június 13. 14:21  

azam

[ja amugy anna es nem Ana, o mas, de engem nem zavar, sokan keverik, nem az elso vagy..]

cukroskata 2008. június 13. 16:56  

Bocs, nem kevertelek vel össze, csak lemaradt egy n betű :-)

anna 2008. június 14. 1:17  

o az szuper, koszonom

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP