Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. június 28., szombat

Málnás jégkrém

Dolce vita felébresztette lelkem nosztalgiára egyre hajlamosabb szeletkéjét a jégkrém készítő szerkentyűvel. A 80-as években nekem is volt ilyen, és nyaranta egy ráckevei kis faházban folyamatosan készítettem a lányomnak, és a környékbeli gyerekeknek, barátoknak a fagyit. Aztán eltűnt valahol, de nem is hiányzott :-) Most azonban amint megláttam, tisztán éreztem, hogy nem élhetek nélküle. Azonnal elrohantam a legközelebbi Lidl-be, ahol azt mondták, hogy még soha életükben nem is hallottak ilyesmiről.

Tegnap aztán egészen mást kerestem egy 100 Ft-os bolt-ban, és ott mosolygott rám a polcon. Gyorsan megvettem, és már készült is a málna jégkrém, Dolce vita módra.

A málnát leturmixoltam, és beleöntöttem a tartókába, és ment a mélyhűtőbe. Finom is. jól is néz ki, szénhidrát sincs benne, mi kell több? :-)


2 megjegyzés:

citromfű 2008. július 10. 22:31  

Látod, Kata, itt vagyok, és szövegelek! Szóal nekem is van hasonló, nem ilyen szép, de már tizen éve szolgálja a családot. Nálunk a fiúk kedvence, ha limonádét fagyasztok le benne. Jó, hogy eszembe juttattad, most még hely is van a fagyasztómban :)

cukroskata 2008. július 10. 23:21  

Üdvözöllek itt a blogon:-) Nagyon örültem, hogy be tudtam újra szerezni, jó ötlet a limonádé, holnap kipróbálom.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP