Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. május 1., csütörtök

VacsoraEz nem recept. Azért teszem fel, hogy segítségére legyek azon sorstársaimnak, akik hozzám hasonlóan rendszeresen tipródnak azon, hogy mit egyenek, ami finom is, jól is lehet lakni vele, és belefér a napi szénhirátadagba :-( :-)
A mai vacsorám, maradékokból a következő volt:

Fasírt babsalátával

A tegnapi fasírtból két szelet hidegen.
A tegnapi vörösbabból saláta.
1/4 pohár joghurtot elkevertem egy kis mustárral, és beleforgattam a maradék vörösbabot. Petrezselymet szórtam a tetjére.


Maradék diabetikus vegyesbefőtt melegen, diabetikus vaníliafagylalttal.
A befőttet a levével együtt a mikróban felmelegítettem, tálba tettem és diabetikus vaníliafagylaltot tettem rá.


Az egészben a szénhidrát: 31,5 gr. az energia : 354 KCal volt, és megfelelt a fenti hármas követelménynek:-)

Ha a kedves olvasóim megírnák egy-egy ebéd vagy vacsora összeállításukat, nagyon örülnék, és szerintem a többieknek is hasznos lenne.


2 megjegyzés:

Dulmina 2008. május 2. 11:14  

De jó másoknál is ilyen gyors, egyszerű, de egyébként nagyszerű ötleteket olvasni! Nálam most abszolút mélyponton a lelkesedés a konyhában (biztos azért, mert odakinn élem ki magam :), úgyhogy hasonló stílusban alkotok (és akkor mégiscsak felrakok majd pár sikerültebb darabot :)
A blogod fejléce pedig egyre jobb!

cukroskata 2008. május 2. 15:13  

Köszi Dulmina, próbálkozom, hogy ne dobáljak ki túl sok maradékot :-) Eljátszadoztam egy kicsit a fejléccel :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP