Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. március 8., szombat

Kókuszgolyó

Dulmina remek kókuszgolyójának receptjét amint elolvastam, már rohantam is, hogy megcsináljam:-) Csak annyit változtattam rajta, hogy zabpehely helyett zabkorpát tettem bele, mert lényegesen kevesebb az energia és a szénhidráttartalma, és a glikémiás indexe is jobb. Ez tényleg olyan nasi, amiből bármikor be lehet kapni egy-kettőt, nem hizlal, nem emeli a cukorszintet, és nagyon finom. Én nem tettem bele édesítőt. A kakaó kesernyés-, az alma savanykás-, és a kókuszreszelék kókuszíze remekül kiegészíti egymást, és nem hiányzik belőle az édesítő, de akinek így nem izlik, valami édesítőt tehet bele.

Hozzávalók:

2-3 savanykás alma
5 dkg zabkorpa
2 teáskanál holland kakaópor
5 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál rum -lehet aroma is-

Az almákat meghámoztam, lereszeltem és összekevertem a kakaóval és a kókuszreszelék felével, meg a rummal. Nedves kézzel kis golyókat formáztam, és a kókuszreszelék másik felébe belehempergettem.

20 golyót csináltam, egy golyóban energia: 50 KCal, szénhidrát 3,2 gr.


8 megjegyzés:

Dulmina 2008. március 9. 10:10  

Örülök, hogy ízlett!
És köszönöm az ötletet zabpehelyhiány esetére :)

Cukroskata 2008. március 9. 11:18  

Finom volt, már sajnos elfogyott :-) szerintem a zabkorpának jobb is az íze, mert egy kicsit olyan, mintha dió lenne benne

Déni 2008. március 11. 13:39  

Kata! A "23 alma" az 2-3 alma lenne, ugye? Vagy 23 dkg? De biztos nem 23 db...:)

Cukroskata 2008. március 11. 16:04  

Köszi Déni, máris javítom :-)

Névtelen,  2013. január 19. 16:11  

Most találtam a receptedre, olyan jó volt, hogy ugyanazt ehettem (ill. ugyanolyan kinézetű sütit) mint a vendégek, csak az enyém még finomabb volt! Az almával valami mennyei!
Köszönöm: Vera

Cukroskata 2013. január 21. 14:06  

Nagyon örülök Vera :-)

hbogi 2015. november 22. 11:03  

3. eve lesz mar, hogy advent alatt csinaljuk, isteni finom nasi, a kedvenc!!! ❤️

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP