Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. január 1., kedd

Újévi "sütirecept"

Egy keverőtálba tegyünk egy nagy adag Egészséget és egy nagy adag Békességet. Gyúrjuk össze, és adjunk hozzá annyi Türelmet, amennyit a massza felvesz. Egy sütőlapot kenjünk meg Sikerrel és simítsuk rá az egészet. A tetejét szórjuk meg bőven Szeretettel. Mosollyal melegített sütőben süssük meg. Az év első napján 365 darabra vágjuk, minden szelet tetejét egy darabka Humorral díszítjük.

Fogyasszunk belőle az év minden napján.
Nagyon kiadós, bátran kínáljuk meg rokonainkat és barátainkat is. Ha elfogyna, hát készítsünk újabb adagot!

Minden kedves olvasómnak egészséggel, békességgel, türelemmel, sikerrel, szeretettel és humorral teljes, boldog új évet kívánok.


4 megjegyzés:

Névtelen,  2008. január 1. 15:54  

Neked is boldog új évet kívánok. Egy olvasó

cukroskata 2008. január 1. 15:55  

Köszönöm kedves Olvasó :-)

Mamma 2008. január 1. 18:35  

Neked is kívánok egy boldog új évet!

cukroskata 2008. január 3. 10:38  

Köszönöm szépen Mamma :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP