Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. január 30., szerda

Bögresüti

A világ legegyszerűbb sütije. Kicsit szégyelem is feltenni, :-) de talán mással is előfordul, hogy hirtelen akar valamit összedobni, és akkor jól jöhet ez a recept. Olyankor szoktam csinálni, ha váratlanul, és gyorsan kell valahova sütit vinni, vagy nagyon vágyunk valami édesre.

Hozzávalók:

ami éppen van otthon, most például:

1 pohár joghurt,
1 joghurtos pohár liszt,
1 tojás,
3/4 joghurtos pohár olaj, de lehet vaj vagy margarin is,
1/2 pohár édesítő,
1/2 zacskó sütőpor,
vaníliaaroma
valami gyümölcs, most mélyhűtött vegyesgyümölcs, de lehet friss gyümölcs, vagy befőtt is.

Az összes hozzávalót egy tálban lazán összekevertem, nem érdemes betenni a robotgépbe, csak annyira kell összekeverni, hogy ne legyen csomós. Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába öntöttem, -persze lehet szögletes is- a gyümölcsöt úgy, ahogy kivettem a mélyhűtőből rászórtam. Azért a dobozát érdemes levenni róla :-)
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.

4 megjegyzés:

cukroskata 2008. január 30. 15:41  

Ennyivel szoktam csinálni, lehet, hogy csökkenteni lehet, az eredeti receptben 1 egész pohár volt :-)

Névtelen,  2008. február 1. 14:04  

Ez tényleg nagyon egyszerű, kipróbálom.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP