Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2007. december 16., vasárnap

SonkástojásSzeretem a ráérős, finom reggeliket. Persze nem hétköznap, amikor rohanni kell dolgozni, de szombaton, vasárnap vagy más ünnepnapon jó megadni a módját. Reggelizős barátnőmmel ilyenkor összejövünk, üldögélünk a szépen megterített asztalnál, eszegetünk, teázunk, kávézunk, beszélgetünk, és jól érezzük magunkat.

Tegnap nálam volt a reggeli, Anthony Worral Thompson egyik műsorában láttam ezt a sonkás-tojást, amit azóta gyakran csinálok, így most is sorra került.

Hozzávalók személyenként:

1 tojás,
1 szelet prágai sonka
kevés vaj,
1 szelet sajt
1 teáskanál tej
só, bors,

A kis szufflé-formákat kivajaztam, sonkával kibéleltem, beleütöttem egy tojást, tettem rá sót, borsot, egy kanál tejet, egy szelet sajtot, és egy diónyi vajat.

180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. Úgy szeretem, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy marad. Aki a sárgáját is keményre szeretné, süsse tovább, de takarja le alufóliával, mert megég a teteje.

2 megjegyzés:

ÉVA,  2007. december 18. 10:21  

PRÓBA MEGJEGYZÉS : NAGYON GYÖNYÖRŰSÉGESEK A FINOMSÁGOK!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP