Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2007. november 21., szerda

Avocado


Ez nem édesség, de van benne csoki ill. kakaóbab.


Most fedeztem fel a KESERÉDES csokiboltot, és vettem kakaóbabot. Átböngésztem az internetet, így chefkoch receptjének felhasználásával született ez az erős csokis avocadokrém.
Hozzávalók:

1 avocado
1/2 citrom leve
1 chilipaprika

2 gerezd fokhagyma
2 púpozott evőkanál aprított kakaóbab

só, bors, olivaolaj
egy csipet szegfűbors

A chilit és a fokhagymát apróra vágtam, és kevés olivaolajban kicsit megpirítottam. Az avocadot kettévágtam, a belsejét kanállal kikapartam, és a robotgépben az összes hozzávalóval pépesítettem. Az olajat -amiben a chili és a fokhagyma sült- is beleöntöttem.


4 megjegyzés:

gabojsza 2007. november 22. 4:15  

Ez még a guacamolénál is jobb!:-)

cukroskata 2007. november 22. 10:05  

Köszi, szerintem is jó, az eredeti receptben 2 chili volt, de én nem mertem beletenni, így is elég erős.

Bea 2007. december 16. 18:25  

Na, csak megtaláltam :) Klassz!

cukroskata 2007. december 16. 20:11  

Köszi Bea, a szaloncukor is nagyon finom :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP